ZYN 10 jaar
Uncategorized

We ZYN 10 jaar!

ZYN 10 jaar! En dat is een mooi moment om eens terug te kijken naar wat er allemaal gebeurd is in die tijd. Tijd voor een trip down memory lane dus!

Wat onwennig begon ik aan het avontuur van Zomer Yoga in 2010. Ik was net verhuisd naar Nijmegen en de yogalessen, die ik voor die tijd al in Lisse gaf, voortzetten. Omdat ik geen idee had waar de goede plekken waren om yogales te geven, besloot ik om bij gebrek aan een ruimte binnen maar gewoon buiten les te gaan geven. Tijdens een rondje fietsen kwam ik uit bij park Brakkenstein en zo begon ik niet veel later met het geven van de eerste yogales, buiten in het park. Op dat moment werd er nog helemaal geen buitenyoga gegeven, dat is echt iets van de laatste jaren geworden en nu in de coronatijd was het zelfs tijdelijk de enige optie.

Het idee van Zomer Yoga Nijmegen was dat ik in de zomerstop van reguliere yogascholen lessen wilde aanbieden, zodat mensen het hele jaar door yogales zouden kunnen volgen. Ik maakte een klein flyertje en begon toen de eerste les met maar 1 deelnemer. Dat groeide snel uit naar een leuk groepje binnen korte tijd, totdat het seizoen weer voorbij was.

Het jaar erop begon ik opnieuw in park Brakkenstein en ik kreeg toen de vraag of ik na de zomer niet ook een plekje binnen had waar mensen konden aansluiten. Toen kreeg ik het idee om pop-up yogalessen te gaan aanbieden: 10 maanden lang elke maand een les op verschillende locaties in de stad. Dit ging van klooster, naar balletstudio, naar de Vasim, naar een mooi plekje bij de Goffertboerderij tot zelf een online les vanuit huis (wie had gedacht dat dat zoveel jaren later opeens de normaalste zaak van de wereld zou worden?!).

Een jaar later kon ik terecht in een fijne zaal in de Bosduifstraat nadat ik eerst een half jaar ben gaan reizen met mijn zusje en op de mooiste plekken in de wereld mijn yogamatje had uitgerold.

De volgende stap werd het aanbieden van lessen in de fijne zaal van Dziga, op het Honigterrein. Hier heb ik een paar jaar lang lesgegeven in het winterseizoen. In de zomer waren er naast de lessen in park Brakkenstein, ook lessen in het Goffertpark, langs de Waal en in het Westerpark. Ook kwamen er workshops, zoals handstand, backbends en een beginnerscursus voor mensen die nog niet eerder aan yoga hadden gedaan of voor mensen die achtergrondinformatie wilden krijgen.

In 2015 heb ik een 500 uurs opleiding Ashtanga Vinyasa gedaan in Thailand, waar ik met veel nieuwe inspiratie van terugkwam.

In 2017 startte ik met Uniform Yoga, yogalessen voor geüniformeerde professionals. 3 jaar lang heb ik lessen aangeboden aan mensen van de Nationale Politie. Daarnaast werd ik in 2017 door de lezers van het Yoga Magazine ook verkozen tot de meeste favoriete yogadocente, waarna ik met hen een paar veelbekeken yogavideo’s heb mogen opnemen.

Begin 2018 vroeg Lisanne van Bodhi Yogashala of ik mijn lessen wilde verplaatsen van Dziga naar haar nieuwe studio in de Bloemerstraat. Ik heb dit gedaan, zodat ik mijn yogi’s ook een groter aanbod kon bieden. In mijn tijd bij Bodhi heb ben ik ook begonnen met het geven van Trauma Sensitieve yogasessies, voor mensen met (complex ontwikkelings-) trauma. In dezelfde tijd ben ik bevallen van onze zoon Sed en ben ik daarna de zwangerschapsyogalessen die ik volgde zelf gaan geven.

Door de jaren heen heb ik diverse workshops gegeven voor verschillende bedrijven en onderwijsinstituten, maar ook kinderyoga, tieneryoga, lessen op het yoga magazine yogafestival, workshops in opdracht van A.Vogel, en er kwam een yogakleding lijn Zen by Sen samen met mijn schoonzusje; yogaleggings in verschillende designs, en allemaal gemaakt van gerecyclede visnetten. Een duurzaam en verantwoord product dus.

Tegenwoordig heeft Zomer Yoga Nijmegen een doorontwikkeling doorgemaakt naar ZYN (de eerste drie letters gecombineerd dus), een breder concept waar meer onder past, zoals Buiten ZYN, Binnen ZYN en Zwanger ZYN.

Ik ben heel benieuwd wat de komende 10 jaar gaan brengen! Heel veel dank in ieder geval aan iedereen die de afgelopen jaren onderdeel is geweest van deze reis <3

Dit vind je misschien ook leuk...