Buiten Yogalessen Nijmegen

ZYN

ZYN is in de zomer van 2010 begonnen als Zomer Yoga Nijmegen in park Brakkenstein in Nijmegen. Niets zo fijn als de zon op je gezicht, de wind door je haren en met je voeten in het gras of het zand. Yoga in de zomerperiode, dat was het oorspronkelijke idee. En zo bestonden de beginjaren uit lessen in de buitenlucht in de periode mei tot september. Na verloop van tijd kwam er ook steeds meer vraag naar yoga in de andere seizoenen. Zo kwam er pop-up yoga op verschillende locaties in en rond Nijmegen, gevolgd door een ruimte voor wekelijkse lessen op het Honigterrein. Omdat Zomer Yoga Nijmegen niet meer helemaal de lading dekte, aangezien er ook lessen in de andere seizoenen kwamen, is het acroniem ZYN de nieuwe naam geworden. En laat dat nou perfect het hele aanbod dekken. Tegenwoordig kun je tijdens het indoor seizoen dus Binnen ZYN in de prachtige kerk van Ressen en tijdens het zomerse outdoor seizoen ZYN we o.a. lekker buiten op het prachtige Veur-Lent eiland recht tegenover de Stevenskerk. Daarnaast kun je bij ZYN ook terecht voor Trauma Informed ZYN, 1-op-1 yogalessen, TRE sessies en Stress Less workshops.

YOGA

Yoga is een prachtige methode om je lichaam krachtig, gezond en flexibel te houden. Het biedt daarnaast handvatten om je bewuster van je lichaam te worden zodat je je bijvoorbeeld beter kunt ontspannen. Ook de ademhaling speelt een rol: vaak halen we slechts oppervlakkig adem, waarmee we niet onze gehele longcapaciteit benutten met als een van de gevolgen dat we meer gespannen en gehaast door het leven gaan dan nodig is. Het bewust bezig zijn met de yogahoudingen zal ook een positief effect hebben op de lichaamshouding.

Nu zijn de effecten niet alleen te vinden in het lichaam zelf. Ook op andere niveaus zijn de effecten merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betere energiehuishouding, waardoor je je energieker kunt voelen. Daarnaast zullen ook het concentratievermogen en de focus toenemen. Doordat je met elke houding heel bewust bezig bent zul je jezelf, je lichaam en je denkpatronen beter leren kennen.

En nee, je hoeft er niet lenig voor te ZYN!