TRE ZYN
Uncategorized

TRE© sessies voor Stressvermindering

Je kunt vanaf nu bij ZYN ook terecht voor individuele TRE© sessies. TRE is een techniek voor spanning- en trauma vermindering gericht waarbij je werkt met de wijsheid van je eigen lichaam. Ons lichaam is in staat om met veel spanning om te kunnen gaan, mits het op een gegeven moment ook de kans krijgt om die spanning dan weer los te laten. Een natuurlijke manier daarvoor is via schudden/trillen. Je hebt het misschien wel eens gezien bij dieren. Wij mensen hebben dat vermogen ook, alleen hebben wij onszelf vaak wijsgemaakt dat trillen een teken van zwakte is, waardoor we die neiging zijn gaan onderdrukken. 
In een TRE sessie leer je laagdrempelig een aantal oefeningen die je zelf kunt doen om het trillen op gang te brengen zodat je je na afloop een stuk lichter en meer ontspannen voelt. Het is een techniek die veilig is, geen bijwerkingen kent en die ook niet vereist dat je terugkeert naar herinneringen die stressvol zijn. Je lichaam ruimt de spanning voor je op en jij hoeft dat alleen maar te faciliteren. 

Ik ben groot fan van deze manier van stressvermindering, na heel veel verschillende technieken en therapieën geprobeerd te hebben, die allemaal maar deels verlichting boden. 

Ben je benieuwd naar TRE, lees dan verder op deze pagina. Daar kun je ook een sessie bij me boeken. 

Dit vind je misschien ook leuk...