Buiten Yogalessen Nijmegen

ZYN

ZYN is in de zomer van 2010 begonnen als Zomer Yoga Nijmegen in park Brakkenstein in Nijmegen. Niets zo fijn als de zon op je gezicht, de wind door je haren en met je voeten in het gras of het zand. Yoga in de zomerperiode, dat was het oorspronkelijke idee. En zo bestonden de beginjaren uit lessen in de buitenlucht in de periode mei tot september. Na verloop van tijd kwam er ook steeds meer vraag naar yoga in de andere seizoenen. Zo kwam er pop-up yoga op verschillende locaties in en rond Nijmegen, gevolgd door een ruimte voor wekelijkse lessen op het Honigterrein. Omdat Zomer Yoga Nijmegen niet meer helemaal de lading dekte, aangezien er ook lessen in de andere seizoenen kwamen, is het acroniem ZYN de nieuwe naam geworden. En laat dat nou perfect het hele aanbod dekken. Tegenwoordig kun je tijdens het indoor seizoen dus Binnen ZYN op een fijne locatie in Lent en tijdens het zomerse outdoor seizoen ZYN we lekker buiten op het prachtige Veur-Lent eiland recht tegenover de Stevenskerk. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor Thuis ZYN (online lessen), Zwanger ZYN (zwangerschapsyoga), 1-op-1 ZYN en Professioneel ZYN lessen en workshops.

YOGA

Yoga is een prachtige methode om je lichaam krachtig, gezond en flexibel te houden. Het biedt daarnaast handvatten om je bewuster van je lichaam te worden zodat je je bijvoorbeeld beter kunt ontspannen. Ook de ademhaling speelt een rol: vaak halen we slechts oppervlakkig adem, waarmee we niet onze gehele longcapaciteit benutten met als een van de gevolgen dat we meer gespannen en gehaast door het leven gaan dan nodig is. Het bewust bezig zijn met de yogahoudingen zal ook een positief effect hebben op de lichaamshouding.

Nu zijn de effecten niet alleen te vinden in het lichaam zelf. Ook op andere niveaus zijn de effecten merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betere energiehuishouding, waardoor je je energieker kunt voelen. Daarnaast zullen ook het concentratievermogen en de focus toenemen. Doordat je met elke houding heel bewust bezig bent zul je jezelf, je lichaam en je denkpatronen beter leren kennen.

En nee, je hoeft er niet lenig voor te ZYN!

SANDRA BOTMAN

Ik ben van jongs af aan op hoog niveau met dansen bezig geweest. Toen ik daarmee stopte ben ik in aanraking gekomen met Yoga. Een vorm van bewegen die niet prestatiegericht is en waarbij naast het fysieke aspect ook het mentale aspect een rol speelt. Voor mij een nieuwe manier van omgaan met mijn lichaam na jaren van ijzeren discipline. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Raja yogadocente en vanaf dat moment heb ik op verschillende plekken aan verschillende doelgroepen lesgegeven, variërend van jeugd tot volwassenen, in dienstverband maar ook zelfstandig. In 2015 heb ik mijn RYT500 behaald in Thailand, een internationaal erkend docentschap. Daarnaast werd ik in dat jaar door het Yoga Magazine verkozen tot favoriete yogadocent, waarna ik daar een aantal veelbekeken video’s heb mogen opnemen.

Mijn lessen bestaan uit zowel inspannende als ontspannende houdingen waarin de focus ook ligt op het bewust zijn van het hier en nu. Een opbouw die ik in mijn lessen hanteer bestaat uit concentratie – dynamische flowserie – asana’s (houdingen) – ontspanning.

In zomer 2010 ben ik begonnen met Zomer Yoga Nijmegen in park Brakkenstein en tegenwoordig vinden de lessen plaats op het prachtige Veur-Lent, met heerlijk uitzicht op de Waalkade en het centrum van Nijmegen. Bezig zijn in de natuur, frisse lucht en als het meezit ook een heerlijk zonnetje, geven de lessen een extra dimensie. Naast de lessen buiten geef ik ook yoga aan geüniformeerde professionals via mijn bedrijf Uniform Yoga.

Naast de yogalessen geef ik communicatietrainingen bij de WUR en trainingen mentale weerbaarheid bij de Politie. Het mooie van deze combinatie is dat ze allemaal een ding met elkaar gemeen hebben: goed in je vel zitten en van daaruit je leven leven op een ontspannen manier, vanuit vertrouwen, niet alleen voor jezelf, maar ook met zorg voor je (leef)omgeving.

I suffer from back pain and have been to 2 yoga classes with Sandra, wow! After the first session I noticed that my back had improved throughout the rest of the day and was less painful. After the second session, (which was very different from the first), I felt extremely relaxed, Sandra is very professional and explains everything fully, what to do, how to do it and what to expect. A fantastic experience not to be missed, if you’ve ever thought, shall I, shan’t I, just go for it, you won’t be disappointed. ~ Malcolm Borlace

Sandra geeft enorm fijn les, met oog voor de individuele cursist. Soort van rustgevende inspanning…Heerlijk! Duidelijk dat ze al vele jaren ervaring heeft en uitgeroepen tot yogadocent van het jaar! ~ Janske Rohof

The perfect start to every day of my holiday, yoga outside in sunny France, all socially distanced of course and with a great instructor. The daily stretching & relaxation has started reducing the post surgery stiffness I have been trying to resolve for many months and thought I was stuck with, now it’s getting better by the day. Thank you Sandra, I’m looking forward to continuing the progress, see you online next week. ~ Sharon Loomes