trauma yoga

Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven, of überhaupt te voelen wat je wel en niet wilt? Zou je graag meer in contact willen komen met je lichaam? Ben je een piekeraar met een voortdurend gevoel van spanning in je buik? Ben je een pleaser en wil je meer je grenzen leren aangeven? Heb je in je leven situaties meegemaakt waarin je je niet veilig voelde en die je maar niet achter je kunt laten ook al wil je dat wel heel graag?

Hoe fijn zou het zijn als er een plek was waar je helemaal begrepen werd en waar je helemaal zelf mag bepalen wat je wel en niet doet of wilt. Een plek waar je de tijd hebt om te leren voelen wat je belangrijk vindt en nodig hebt en waar je de spanning die je altijd met je meedraagt los leert laten.

Trauma Informed ZYN – Trauma informed yoga live & via Zoom

Die plek is er en het mooiste is, je hoeft er niet de deur voor uit als je dat niet wilt. Naast live in de praktijk aan huis kun je Trauma Informed ZYN – Trauma Yoga ook doen via Zoom. Zo hoef je je niet te vergelijken met anderen, waar je je in een reguliere les makkelijk toe kunt laten verleiden, want durf je bijvoorbeeld wel echt even gaan zitten als iedereen om je heen blijft staan? Dan is het nog steeds niet JOUW moment voor jezelf. Bij Trauma Informed ZYN – Trauma Yoga is die druk er niet, want je er zijn geen anderen om mee te wedijveren.

Wat houden de lessen in?

Trauma Informed ZYN, zijn trauma informed yogalessen, speciaal bedoeld voor mensen met (langdurig/ontwikkelings-) trauma. In deze lessen werk je aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, zodat je je lichaam als veilig en voorspelbaar kunt gaan ervaren. Het opmerken van sensaties in je lichaam en het zelf actief keuzes mogen maken staan centraal. Er wordt je dus niks verteld wat je MOET doen, alles gaat via een uitnodiging en voor uitnodigingen geldt altijd dat je ze mag weigeren. Want hoe leer je anders meer power te ervaren met een gevoel van zelfbeschikking? De oefeningen zijn voor iedereen te doen, want het gaat niet over het overschrijden van je grenzen, dat heb je namelijk al genoeg gedaan.

In 8 weken tijd kun je al verschil ervaren. De methode is uitgebreid onderzocht onder mensen die te maken hebben gehad met trauma met positieve resultaten, vooral het op gebied van langdurig/complex trauma.

Therapie & Yoga

Wanneer je al in therapie bent, kan Trauma Informed ZYN heel geschikte als aanvulling zijn. Je mag altijd contact opnemen om te zien hoe we dit het beste kunnen vormgeven voor jou.

Zelf ervaren?

Als je benieuwd bent naar Trauma informed yogalessen, dan is het mogelijk om een 1- op -1 traject te volgen. Als je je in een of meer van onderstaande dingen herkent, dan zou Trauma informed yoga iets voor jou kunnen zijn:

  • je voelt weinig of niks in je lichaam
  • je bent heel gevoelig en/of hyperalert naar de buitenwereld
  • je voelt je verdoofd of ongevoelig
  • je hebt angsten, paniek of chronische stress
  • je voelt je regelmatig hulpeloos
  • je piekert veel
  • je hebt moeite om je eigen gevoelens en behoeften te herkennen en te communiceren
  • Je vindt het moeilijk om je grenzen te bewaken of überhaupt te kennen
  • Je hebt een laag zelfbeeld en voelt je snel schuldig
  • Je bent een pleaser of ontvlamt juist snel

NB: dit lijstje is niet-uitputtend en bovendien hoeven deze symptomen ook niet perse te wijzen op de aanwezigheid van trauma. Toch kan Trauma Informed ZYN -Trauma Yoga ook hier helpend zijn.

Kosten

~ 1 op 1 sessie, 60 minuten, €85 per keer of 3 keer voor €245

trauma yoga