TRE ZYN

Herken je jezelf hier in?

 • Je wilt je meer ontspannen voelen, eindelijk eens wat beter slapen of relaxter met dingen omgaan
 • Je worstelt met gezondheidsklachten, pijn, PMS, angsten of trauma
 • Je zou graag van je hardnekkige spierspanning af willen komen
 • Je zit niet te wachten op praatsessies, herbelevingen en overstroomd worden door emoties 
 • Je zoekt een effectieve manier om spanning te verminderen, die je gewoon zelf thuis kunt doen
stress less

Dan is TRE iets voor jou!

Wat is TRE?

 Ons lichaam is een wonderlijk systeem dat van alles kan zonder dat wij ons daar in hoeven te mengen. Denk aan het verteren van je eten, het regelen van je interne thermostaat en regelen van je ademhaling. Hoe je lichaam omgaat met stress en traumatische gebeurtenissen is ook evolutionair tot in de puntjes geregeld, en dit vermogen delen we met andere dieren in het dierenrijk. Het verschil tussen ons en de andere dieren is alleen dat wij over dingen kunnen nadenken en daarmee de automatische processen soms in de weg kunnen zitten.TRE, wat staat voor Tension & Trauma Releasing Exercises is een simpele, veilige en toch super effectieve zelfhulp techniek die de natuurlijke stressontladingsfunctie van je lichaam gecontroleerd activeert. De oefeningen roepen een natuurlijke, fysiologische trilling-reflex op om spanning en stress los te kunnen laten en het zenuwstelsel te kalmeren, zodat je je rustiger, mentaal sterker en meer gebalanceerd voelt. 

Hoe werkt het?

 • Door een aantal simpele oefeningen, ontwikkeld door Dr. David Berceli, te doen, activeer je je eigen, van nature aanwezige, trilmechanisme. Naast dat wij als mensen die vermogen hebben, hebben ook andere zoogdieren dat. 
 • In een TRE sessie word je door de oefeningen heen begeleid zodat je in een veilige omgeving lang opgebouwde stress en spanning eindelijk kunt gaan loslaten. 
 • De trillingen beginnen vaak in je benen, maar ze kunnen ook uitbreiden naar andere delen van je lichaam. Dit verloopt bij iedereen anders. Omdat je lichaam 1 geheel is, staan alle trillingen via je zenuwstelsel in contact met je wervelkolom waarlangs op die manier een signaal naar je hersenen toe gestuurd wordt dat het veilig is en dat de (onbewuste) stressrespons uitgezet kan worden. Dit gebeurt allemaal terwijl je gewoon nog met iemand kunt praten, je raakt dus niet in trance maar bent er met je aandacht helemaal bij.
TRE ZYN

Waarom TRE?

 • Stress beïnvloedt niet alleen de fysiologie van je lichaam, maar ook dat van je brein.  
 • Langdurig opgebouwde stress wordt opgeslagen in het lichaam in de vorm van spanning in je spieren en bindweefsel, het verandert je manier van reageren op dingen en beinvloedt je hele systeem zoals je darmwerking, je hartritmevariabliliteit en je gemoedstoestand.    
 • Wanneer er langdurige spierspanning is, dan is ons lichaam en ons brein voortdurend in een staat van hyper alert zijn, wat erg vermoeiend is. 
 • TRE is een veilige, simpele en efficiente manier om letterlijk de alledaagse maar ook je langdurige spanning, stress en trauma van je af te schudden zodat je zenuwstelsel weer terug in balans kan komen. 
 • In een TRE sessie laat je je lichaam spreken. Je hoeft dus niet te praten of je verleden te analyseren, geen pijnlijke ervaringen te herbeleven of grootse emoties te doorvoelen. Een van de grootste voordelen van TRE is dat het eerder opgedane ervaringen heel rustig en subtiel helpt te verwerken, zonder dat je precies hoeft te weten wat die stress en spanning veroorzaakt heeft. 
 • Wanneer je TRE na een aantal sessies eenmaal onder de knie hebt, dan kun je het voor de rest van je leven zelf op elk gewenst moment toepassen.

Shaking is some of the oldest medicine on earth.”

TRE stress
TRE zoom

TRE in Bemmel

Je bent van harte welkom in de praktijk aan huis. Een sessie duurt ongeveer een uur en mijn rol is om je via de oefeningen voor te bereiden op het trillen, om samen met jou te kijken of we de trillingen nog wat meer ruimte kunnen geven en om het proces na afloop weer rustig af te ronden zodat je weer prettig je dag hervat. Wil je een sessie plannen? Stuur dan een berichtje, neem telefonisch contact op of boek rechtstreeks door op de knop onderaan deze pagina te klikken.

Wil je liever eerst nog wat meer informatie of kennis maken? Stuur me een berichtje of plan een gratis kennismakingsgesprek.

TRE release

Reacties

Mario
MarioLuxemburg
Lees verder
De sessie gaf me een rustgevoel met toch"Wow" wat is hier nu juist gebeurd.... Een warmte- en goed gevoel in mijn onderrug. Een gevoel zoals een post-yoga gevoel, je lichaam zit beter en is kalmer en alles zit precies iets losser.... Ik dacht je deze feedback gisterenavond al door te sturen maar dacht nadien dat het misschien beter zou zijn de feedback van deze ochtend ook toe te voegen en dan door te sturen... En was er iets veranderd deze morgen ? Amai nu 😉 mijn onderrug was veel minder stram dan gewoonlijk bij het ontwaken en dit voelde heel goed aan. Prachtig ! Daarbovenop heb ik geslapen zoals een baby hippo... "Ik was nooit soepel, zelfs niet gedurende mijn intense sport jaren, en een bijkomende hernia (onderrug) helpt zeker niet. Met als gevolg dat mijn onderrug vrij stram is. Dit is dus zeker iets waarvan ik dacht dat TRE positief kon zijn. Het is een sessie waarbij je door middel van wat fatigue oefeningen en nadien in zekere posities gaat liggen om een natuurlijke reactie van je lichaam teweeg laten brengen om spierspanningen en stresstoestanden te laten verdwijnen. Het voelt eerst raar aan maar als je het mentaal en fysiek laat gebeuren, is er een versoepeling op verschillende plaatsen. Je stem is zacht en kalmerend, dit brengt ook mijn mentale gedeelte tot rust wat uiteindelijk ideaal is. Met andere woorden: 10/10!
Rebecca
RebeccaAustralie
Lees verder
"I expected this shaking to help me to release stress and tension. I was a bit concerned that it might be too intense, since I've had some spontaneous shaking in the past. I hoped this would be a good way to release longterm stress. Sandra led me through some exercises. Then she led me through the shaking. I found it very strange to have more control over what had more commonly been an uncontrolled response. Sandra's guidance was calm and clear. She brought a good mix of humour and reassurance to what at times felt a bit ridiculous or overly self-conscious. I found the shaking felt very relaxing and releasing and I did not want to stop ;)"
Esther
EstherNijmegen
Lees verder
"Sinds ik mama ben heb ik minder tijd voor mijzelf en voel ik regelmatig spanning in mijn lijf. Daarom wilde ik het graag proberen. Daarbij gebeurde er twee weken voor de serie nog iets ingrijpends, dus het kwam als geroepen om mijn lijf weer meer te voelen en spanning los te laten. Ik merkte bij de ontspanning / ontlading dat mijn benen al snel begonnen te shaken en door de opties die je gaf was dit met momenten beter en minder voelbaar. Het voelde vooral dat er ontlading kwam vanuit mijn bekken door naar mijn onderrug. Ik ervaar rust en helderheid in je uitleg, ik merk dat je veel kennis hebt wat betreft TRE en je manier van delen ervaar ik als prettig. Na afloop voelde ik me ontspannen alsof ik een dagje in de sauna geweest was!"
Elsbeth
ElsbethNijmegen
Lees verder
"Ik vond het vooraf een klein beetje spannend omdat ik tijdens mijn traumatische bevalling, na een zeer chaotische en spannende keizersnede heel lang heb getrild zonder dat ik wist wat me overkwam en zonder dat ik wist wat er precies gebeurde. Dus mijn associatie met TRE was verbonden met dat gevoel van toen. Ik hoopte een beetje begrip te ontwikkelen voor wat er tijdens de bevalling gebeurde en ook te ervaren dat je in compleet ander omstandigheden zelf invloed daarop kan uitoefenen ipv compleet overgeleverd zijn. Ik heb de neiging om gedurende periodes vol te lopen en dat uit zich in bekkenbodem spanning, hoge ademhaling of een specifieke plek in mijn schouder die gaat vastzitten. Ik geef zelf sporttrainingen dus ik kon de voorbereidende oefeningen wel plaatsen en daarmee ook het trillen dat zou gaan ontstaan. Dus ik was tijdens de voorbereiding, en natuurlijk ook omdat ik bij jou gewoon op mijn gemak ben en kan zijn - en door jouw goede heldere uitleg, eigenlijk al van die spanning die ik aan het begin had af. Ik vond het grappig dat mijn hoofd het probeerde te beredeneren wat er gebeurde, terwijl het ergens ook voelde als ‘het gebeurt gewoon’. "Het idee en de ervaring dat je zelf die sweet spot kan vinden en daarop sturen werkte voor mij heel fijn. Ik vond het ook bijzonder dat je zoiets aan het doen bent/ laat gebeuren en tegelijkertijd kan je nog praten een grapje maken. En ook dat je een pauze kan nemen en daarna weer verder kan. Je begeleiding was helder en fijn, jij weet mij altijd op mijn gemak te stellen - zelfs als het in het Engels is 😉 Metaforen zijn altijd mooi om dingen te verhelderen en de cue’s waren ook duidelijk. Na afloop voelde ik me heel relaxt en 'licht'"
Previous
Next

Kosten TRE sessies

TRE logo